Bokpendlarna

Vi träffar Skövdeförfattaren Gunborg Sahlin och pratar med henne om hennes nya bok: Den förbannade Tethy Wall. En fristående fortsättning på hennes debut Tro. 

 

Direct download: Gunborg_Sahlin_dec_2020_dec2020.mp3
Category:literature -- posted at: 10:53am CET

Josefin Hektor från Falköping debuterar med romanen Sömmerskorna. Hon  kombinerar deckargenren med kvinno- och arbetarhistoria. Hör henne själv berätta.  

Direct download: Josefine_Hektor_november_2020.mp3
Category:literature -- posted at: 3:48pm CET

Anna, barnboksdebutant från Skövde, berättar om sin nya högläsningsbok och hur det känns att se sin idé som färdig barnbok.

Direct download: Anna_Nilson_okt_20.mp3
Category:literature -- posted at: 11:11am CET

Moa, från Skövde, debuterar som barnboksförfattare med boken "Vera Svansons dagbok för tacoälskare och halloweenfantaster". Hon berättar om bokens tillkomst och bjuder på ett smakprov.

Direct download: Moa_deBruin_September_20.mp3
Category:literature -- posted at: 12:54pm CET

Nu om någonsin behöver vi skratta. Magnus och Lena från Skövde stadsbibliotek tipsar om böcker som får oss att garva, eller åtminstone le en smula. Vi var inte helt ense huruvida man skrattar högt när man läser tyst. Vad tycker du?

Direct download: Nu_behver_vi_roliga_bcker.mp3
Category:literature -- posted at: 10:39am CET

Skövdeförfattaren Kerstin Lundgren berättar om sin bok och vad som fick henne att börja skriva. Jobbar du i vården eller har du kanske någon anhörig som bor på äldreboende? Då kommer du att känna igen dig. En bok om vänskap som berör. 

Direct download: Kerstin_Lundgren_Juli_2020.mp3
Category:literature -- posted at: 1:47pm CET

Cissi Hagbergs pappa är en av fyra. Fyra personer som varje dag  avslutar sitt liv. I denna unika bok intervjuar författaren människor som i sitt yrkesliv kommer i kontakt med personer och anhöriga till de som gör detta. Cissis bok är både insiktsfull och berörande. I programmet berättar hon om boken och sitt arbete i Suicide Zero för att sprida kunskap och hjälpa. 

Direct download: Cissi_Hagberg_Fyra_om_dagen.mp3
Category:literature -- posted at: 10:39am CET

Salim tvingades fly utan sin familj, bara 12 år gammal.  Nu har han skrivit en bok tillsammans med Inger Dernroth om sin flykt från Afghanistan. Han vill dela med sig om sina upplevelser och berättar om sin dramatiska flykt i programmet.

Direct download: Salim_Ahmadi_-_en_flyktingpojkes_berttelse.mp3
Category:general -- posted at: 3:57pm CET

Lyssna på författaren Solveig som berättar om sin nya deckare Rävlystnad. Vi får veta varför hennes deckare utspelar sig i jämtländsk fjällmiljö och om det är svårare att skriva uppföljare när de första böckerna blivit så omtyckta. 

Direct download: Solveig_Vidarsdotter_april_2020.mp3
Category:literature -- posted at: 2:28pm CET

Författaren Hanna Landahl intervjuas av Magnus och Lena på Skövde stadsbibliotek. Är Ljuskällan en Feelgood eller skaver den för mycket för att platsa i den genren? Har Hanna själv bott i kollektiv eller är det en hemlig dröm? Hur är det med klimatångesten?

Direct download: Hanna_Landahl_vren_2020.mp3
Category:literature -- posted at: 11:28am CET

Gabriella Sonego, från Skövde, berättar i sin självbiografi om sin ovanliga hjärnsjukdom, dystoni,  och den långa vägen till diagnos och behandling. Bokpendlarna har träffat henne för ett samtal om vården, sjukdomen, fördomar och hur det var att vara ovanlig i ett litet samhälle. 

Direct download: Gabriella_Sonego_Klar_m.mp3
Category:literature -- posted at: 12:38pm CET

Lizette berättar om en afrikaresa hon gjort och ger passande boktips. Lena reser i böckernas värld till USA, Singapore och Paris.

Böcker i programmet: Claeson, Stewe: Snön faller i Cochise County

                                  Kwan, Kevin: Crazy Rich i  Asien

                              Örhlund, Dag: Det lilla hotellet på rue d'Amour

                              Zetterlund, S: Simba

                              Zetterlund, S: Masai Mara

                              Voors, Barbara: När elefanter dansar

 

                                       

Direct download: Afrika_2020_1.mp3
Category:literature -- posted at: 1:00pm CET

1